• Proizvodi certificirani Po svim eu normama
  • Besplatna dostava Za narudžbu iznad

Ugradnjom termostatskih ventila uštede i do 20%

Kad se sezona grijanja bliži kraju pravo je vrijeme da planirate preinake na vašem sustavu grijanja. U mnogim stanovima i obiteljskim kućama, radijatori nemaju ugrađene termostatske ventile koji mogu regulirati temperaturu u prostorijama. Posljedica toga je da će nam neke prostorije biti pregrijane, a s druge strane neke hladne što rezultira nedovoljnim komforom u tim prostorijama. Rješenje kojem često pribjegavamo ako su nam prostorije pregrijane je otvaranje prozora što rezultira velikim gubicima topline.

Ugradnjom termostatskih ventila možete uštedjeti i do 20 % na računu za grijanje.

Jeste li znali da ako temperaturu koju održavate u prostoru smanjite za samo 1°C, godišnje možete uštedjeti približno 5% energije za grijanje, što bi za kuću od 200 m2 iznosilo i do 1500 kn godišnje.

Termostate bi trebalo podesiti na najnižu temperaturu koja će vam pružiti osjećaj ugode, a u prostorijama u kojima se ne boravi, grijanje bi se trebalo iskljućiti, ili barem smanjiti. Moguće je i ugraditi programibilne termostate koji automatski podešavaju temperaturu prostora.

U prostorijama u kojima boravite, preporuća se temperatura od 20-21°C, u spavaćim sobama oko 18°C, hodnicima 15°C, a u kupaonici 24°C. Ako iz kuće izbivate jedan dan, termostat namjestite na 16°C, a ako izbivate cijeli tjedan, namjestite ga na 12°C.

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.