• Proizvodi certificirani Po svim eu normama
  • Besplatna dostava Za narudžbu iznad

Viessmann Vitolig 150

Rastuća osvješćenost o potrebi zaštite okoliša rezultira u sve većoj potražnji rješenja za uporabu obnovljivih izvora energije za grijanje.

Drvo, koje je prirodno gorivo, izgara s vrlo niskim, prirodnim udjelom CO i uz stalno rastuće troškove goriva nudi zanimljivu alternativu drugim fosilnim gorivima. Vitolig 150 je učinkoviti kotao za loženje na drva postupkom pirolize.

Raspon nazivne toplinske snage je od 18 do 80 kW s kontinuiranom prilagodljivošau učinka u rasponu od 40 do 100%. Budući da ima velik ložišni prostor, može ga se bez problema puniti trupcima dužine 50 cm (kotlovi s toplinskom snagom 18 do 40 kW), 75 cm (kod kotla snage 60 kW) i 100 cm (kod kotla snage 80 kW). Puniti se mogu i drveni otpaci ili drveni briketi. Trajanje sagorijevanja iznosi do 12 sati.

Prednost dugotrajnog gorenja je da se kotao ne treba često puniti. U ložišnom prostoru se drvo prvo osuši, zatim bez prisustva kisika ražari, postane ugljen i potpuno se pretvori u plin. Vrući drveni plin sagorijeva čisto i na visokoj temperaturi - kako kod punog, tako i pod djelomičnim opterećenjem. Budući da intenzitet loženja na drva postupkom pirolize ovisi o potrebnoj toplinskoj snazi, može ga se regulirati u rasponu od 40 do 100%. Pri tom su emisijske vrijednosti vrlo niske.

Elektronička regulacija kružnog toka u kotlu Elektroničkom regulacijom kružnog toka u kotlu upravlja se procesom sagorijevanja; upravljačka veličina je temperatura prostora koji treba grijati. Nju se mjeri osjetnikom. Rukovanje regulacijom je jednostavno i pregledno. U regulator je integrirano i signaliziranje potrebe za punjenjem kotla.

Pregled prednosti:

  • Učinkoviti kotao za loženje na drva postupkom pirolize: veliki prostor za punjenje s komorom za sagorijevanje iz keramičkog betona za trupce duljine 50 cm (kotao od 18 do 40 kW), 75 cm (kotao od 60 kW) i 100 cm (kotao od 80 kW).
  • Za punjenje se mogu koristiti i drveni otpaci ili drveni briketi.
  • Snažni ventilator za zrak potreban za sagorijevanje, s regulacijom broja okretaja od 40 do 100%.
  • Optimiranjem procesa izgaranja postiže se visoki stupanj iskorištenja i niske emisije štetnih tvari.
  • Integrirano termičko osiguranje kotla i indikacija nedostatka goriva.
  • Elektronička regulacija kružnog toka u kotlu, s osjetnikom za temperaturu u grijanom prostoru i jednostavnim rukovanjem.
  • Veliki prostor za punjenje gorivom i dugo trajanje izgaranja (do 12 sati) bez potrebe dopunjavanja goriva.
  • Jednostavno mehaničko čišćenje ogrjevnih površina četkama koje se isporučuju zajedno s kotlom. Nazivna toplinska snaga od 18 do 80 kW.

 

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.