• Proizvodi certificirani Po svim eu normama
  • Besplatna dostava Za narudžbu iznad

Poticaji za učinkovite sustave grijanja

Sada se isplati inevstirati u učinkoviti sustav grijanja

Novi poticaji čine investiciju u učinkovitu tehniku grijanja još interesantnijom. Modernizacija zastarijelog grijanja sa modernom, visokoučinkovitom tehnikom je uvijek isplativa investicija u budućnost. Ona snižava potrošnju energije i doprinosi zaštiti okoliša i očuvanju prirodnih resursa.

Investitori, koji se sada odluče za primjenu obnovljivih izvora energije primjenom solarnih kolektora ili toplinske crpke ili učinkovitog kotla na biomasu ili ako se odluče za modernizaciju sustava grijanja zamjenom starog plinskog kotla sa novim učinkovitijim kondenzacijskim kotlom, od travnja ove godine mogu ostvariti visoke poticaje kroz program fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čak do 80%.

Viessmann tehnika postavlja standarde učinkovitosti, a Viessmann proizvodi odgovaraju svim zahtjevima navedenim u natječaju.

Poticaji se mogu ostvariti za:
- Plinske kondenzacijske uređaje Vitodens
- Solarni program Vitosol
- Kotao na drva po principu pirolize Vitoligno
- Toplinske crpke Vitocal

Još učinkovitije grijanje na plin

Plinski kondenzacijski uređaji Vitodens idealni su za stanove i obiteljske kuće. Bez problema se mogu ugraditi u nišu u kupaonici ili na zid u prostorijama domaćinstva. Također se mogu smjestiti iznad radnih površina, perilice za rublje ili sušilice.

Kada se govori o štedljivosti i dugotrajnosti jednog sustava grijanja, kao materijal u obzir dolazi samo plemeniti nehrđajući čelik. Zbog toga su Vitodens uređaji opremljeni s Inox-Radial ogrijevnim površinama od plemenitog čelika, koji nude nužnu pouzdanost i trajnost te garantiraju visoko iskorištenje kondenzacije.

Plinski kondenzacijski zidni uređaji Vitodens troše manje energije, budući da koriste dodatno toplinu dimnih plinova. Rezultat: stupanj iskoristivosti do 109 %. Na taj način se smanjuju troškovi grijanja i sudjeluje u očuvanju okoliša.

Uštedite na troškovima grijanja pomoću sunčeve energije

Solarna energija je ekološki prihvatljiva, besplatna i djelotvorna, pod uvjetom da posjedujete solarni sustav Viessmann sa visokoučinkovitim kolektorima i usklađenim sistemskim komponentama. Ispravno izvedeni solarni sustavi sa međusobno usklađenim sistemskim komponentama pokriva 50 do 60% godišnjih potreba za energijom za zagrijavanje potrošne tople vode u obiteljskim kućama.

Primjer primjene - Solarna instalacija s bivalentnim spremnikom

Srce ovakvog rješenja je bivalentni spremnik tople vode. Kod sunčevog zračenja solarni medij sadržan u solarnoj instalaciji se zagrijava i pomoću donje spirale u spremniku toplina se prenosi na vodu sadržanu u spremniku. Sniženjem temeprature kada dođe do oduzimanja vode prilikom kupanja ili tuširanja, uključuje se prema potrebi kotao za dodatno zagrijavanje preko gornje spirale.

Tehnički podaci o solarnim kolektorima

Svi Viessmann kolektori zadovoljavaju zahtjeve iz natječaja FZOEU. Ovdje se mogu preuzeti tehnički podaci koje je potrebno priložiti uz ponudu prema krajnjim korisnicima.

Suvremena tehnika grijanja za kuće s malom potrošnjom energije

Toplinske crpke koriste obnovljive izvore energije iz okoliša. Akumulirana solarna toplina u zemlji, podzemnim vodama i zraku, uz pomoć električne energije transformira se u korisnu toplinu za grijanje.

Vitocal toplinske crpke koriste energiju iz okoliša koja je neograničena i besplatna. Ova tehnika grijanja je najekonomičnija i najčišća od svih ostalih opcija proizvodnje topline.

Prednosti korištenja toplinskih crpki

U usporedbi s konvencionalnim sistemima grijanja, Vitocal toplinske crpke imaju mnogo prednosti:

  • korištenje energije iz zraka i geotermanih izvora ne šteti okolišu
  • nema izgaranja fosilnih goriva
  • neovisnost od rastućih cijena energenata
  • optimalno kombiniranje sa solarnom tehnikom

Kotao na drva s visokim stupnjem iskoristivosti

Vitoligno 100-S je kotao za grijanje na drva postupkom pirolize nazivnog učina od 25 do 80 kW. Njegova velika komora za punjenje drvima garantira dugotrajno sagorijevanje i duge intervale nadopunjavanja. Piroliza omogućava visoki stupanj iskoristivosti do 87%.

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.