• Proizvodi certificirani Po svim eu normama
  • Besplatna dostava Za narudžbu iznad

Modernizacija grijanja se isplati!

Čekanje košta

Zastarjeli sistem grijanja opterećuje okoliš s emisijama i Vaš novčanik s nepotrebno visokim troškovima grijanja. Što prije uložite u novo učinkovito grijanje tim prije čete početi štedjeti.

Tko ulaže biti će podržan

Za zamjenu starog grijanja novi modernijim i učinkovitijim država putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te samostalno županije potiču ugradnju učinkovite thnike grijanja. Na taj način država daje dodatni poticaj inovativnim i za budućnost sigurnim sistemima.

Napravite pomak: Ostavite Vaše staro grijanje iza sebe

Da bi se objekt toplinski energetski modernizirao, postoji niz pojedinačnih mjera. Ali, ulaganje kod svih mjera se jednako ne isplati. Zbog toga je osobito važno sve čimbenike međusobno usporediti.

Troškove i korištenje međusobno usporediti

Upravo kod prvog razmišljanja o modernizaciji dobro je imati na raspolaganju određene usporedne vrijednosti. Njemački institut DEKRA istražio je na primjeru jedne obiteljske kuće stvarne energetske potencijale različitih mjera i međusobno ih je usporedio. Kod sanacije postoje mnoge mogućnosti, ali energetski gledano ne djeluju sve podjednako učinkovito. Ovdje vrijedi, svaku modernizaciju treba individualno promatrati i sve optimalne mjere međusobno kombinirati.

Jasne prednosti novog grijanja

Prema Dekrinim rezultatima, ulaganje u niskoenergetsku kuću ugradnjom nove toplinske izolacije i zamjenom prozora i vrata, amortizirat će se kroz uštedu troškova energije tek za 20 do 30 godina. Ali postoje i bolje mogućnosti: Novo grijanje u kombinaciji sa solarnom instalacijom kao i izolacija podrumske deke su daleko isplativiji. Samo zamjena starog grijanja s novim može se isplatiti putem uštede na gorivu već nakon šest godina.

Izvor: www.viessmann.hr

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.